Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

spreekbeurten

Spreekbeurten

De meeste informatie over Het Apeldoornsche Bosch vind je in Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch en op deze website. Het Herinneringscentrum is geopend op woensdag en zondag, van 10 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Als het niet mogelijk is om naar het Herinneringscentrum te komen, kun je ook op deze websites zoeken:

www.hannasreis.nl
Lees ook het gelijknamige boek van Martine Letterie. Je kunt het boek in CODA Bibliotheek lenen of misschien is het bij jou op school beschikbaar.

www.jck.nl 
Dit is de website van het Joods Cultureel Kwartier (Joods Historisch Museum) in Amsterdam waar veel informatie te vinden is.
 
Meer informatie over de Tweede Wereldoorlog vind je onder meer op
spreekbeurten.info/tweede-wereldoorlog.html
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/tweede-wereldoorlog/voorlichting-tweede-wereldoorlog
 
Wil je meer weten over Kamp Westerbork, Kamp Amersfoort en Kamp Vught,
kijk dan op:
www.westerbork.nl
www.nmkampvught.nl
www.kampamersfoort.nl
 
Meer lezen? Kijk dan hier

Isis van Kollenburg van de Sint Victorschool in Apeldoorn deed als een van de eersten haar spreekbeurt over Het Apeldoornsche Bosch. Ze deelt haar ervaring hier:

"Mijn naam is Isis en ik zit in groep 7 van de Sint Victorschool in Apeldoorn. Toen we een onderwerp voor onze spreekbeurt moesten kiezen, wilde ik graag iets waar mijn klasgenoten, mijn meester en ikzelf nog wat van konden leren. In eerste instantie wilde ik het over de Tweede Wereldoorlog doen, maar omdat dat wel een heel groot onderwerp is, heb ik ervoor gekozen om het over Apeldoorn in de Tweede Wereldoorlog te doen. Ik vind het heel belangrijk dat deze vreselijke gebeurtenis nooit vergeten wordt.

Samen met mijn moeder ben ik naar CODA Archief geweest om informatie op te zoeken. Toen ik las over de ontruiming van Het Apeldoornsche Bosch vond ik dat heel indrukwekkend en wilde ik daar zeker aandacht aan besteden tijdens mijn spreekbeurt. Ik heb ook onlangs het boek Hanna's reis van Martine Letterie gelezen. Dat gaat over de ontruiming van Het Apeldoornsche Bosch. Ik vond dit boek heel goed geschreven, omdat je helemaal meegenomen wordt in het verhaal. Het deed me wel beseffen dat wij het heel goed hebben en van geluk mogen spreken dat we in vrijheid kunnen leven.

Mijn klas vond het een heel interessant onderwerp en mijn meester vond dat ik er veel over kon vertellen. Er waren meerdere kinderen die aangaven dat ze onder de indruk waren van mijn verhaal en hierdoor ook meer over de oorlog te weten waren gekomen.

Ik hoop dat ik leeftijdsgenoten kan inspireren om zich ook voor dit belangrijke onderwerp te interesseren."


direct naar

Panelenroute

lees verder

Educatie

lees verder

Steun ons!

lees verder

Partners

Partner Coda
Partner Vfonds
Partner Gemeente Apeldoorn
Partner 75 jaar vrijheid
Partner 's Heerenloo
Partner Veluwe Remembers
Partner VSBfonds

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving