Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

educatie Programma's

Educatie programma's

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is een permanente plek voor reflectie en dialoog over vrijheid, veiligheid en vriendschap. Voor schoolklassen en groepen is een uniek educatief programma ontwikkeld dat een gezicht geeft aan de persoonlijke verhalen die verbonden zijn aan Het Apeldoornsche Bosch, de oorlogsgebeurtenissen, de ontruiming in 1943 en de betekenis in heden en verleden.

Wat zou jij doen?

Tijdens ons educatieve programma gaat de klas of groep in gesprek over thema’s als vrijheid, vluchten, veiligheid en vriendschap en de dilemma’s die hierbij kunnen voorkomen. Een belangrijk onderdeel is het leggen van verbindingen naar het heden en de actualiteit. Met actieve werkvormen worden meningen en gedachten gezamenlijk onderzocht.

De schoolbezoeken worden begeleid door een CODA docent. Groepsbezoeken hebben plaats onder begeleiding van een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Er zijn programma's voor het Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, MBO en HBO en WO.

direct naar

Panelenroute

lees verder

Educatie

lees verder

Steun ons!

lees verder

Partners

Partner Coda
Partner Vfonds
Partner Gemeente Apeldoorn
Partner 75 jaar vrijheid
Partner 's Heerenloo
Partner Veluwe Remembers
Partner VSBfonds

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving