Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

CODA Leest: Aaltje van Zweden op 22 januari te gast in CODA

CODA Leest: Aaltje van Zweden op 22 januari te gast in CODA

Tachtig jaar na de ontruiming van Het Apeldoornsche Bos gaat CODA directeur Carin Reinders op zondag 22 januari in gesprek met Aaltje van Zweden over haar boek Waar ben je thuis?, haar persoonlijke betrokkenheid als moeder bij het onderwerp en de pijnlijke link tussen heden en verleden.  

Als Aaltje van Zweden op een morgen naar buiten kijkt, komt uit het niets deze gedachte bij haar op: wat als je in gevaar was tijdens de Tweede Wereldoorlog en niemand iets deed? Als moeder van Benjamin, een kind met autisme en een verstandelijke beperking, dringt zich al snel een volgende vraag op: wat gebeurde er eigenlijk met kwetsbare kinderen in de oorlog? Wat volgt is een intensieve zoektocht naar verhalen uit die tijd.

Als een samenleving onder druk komt te staan, zijn mensen met een beperking al sinds mensenheugenis de eersten die daaronder te lijden hebben. Ze worden vaak buiten de maatschappij geplaatst terwijl ze anderen ook zoveel te bieden kunnen hebben. In Waar ben je thuis? neemt Aaltje van Zweden de lezer mee bij haar persoonlijke en historische zoektocht naar een plek voor kwetsbare mensen, toen en nu. Het is een hartstochtelijk pamflet over de zorg voor vergeten groepen waarin Apeldoorn en Het Apeldoornsche Bosch een belangrijke plek innemen.

Programma | zondag 22 januari
10.45-11.00 uur: inloop
11.00 uur: introductie door Carin Reinders, directeur-bestuurder CODA  
11.10 uur: interview met Aaltje van Zweden
12.00-12.30 uur: ruimte voor vragen uit het publiek
Aansluitend: mogelijkheid om het boek te kopen en/of een drankje te drinken in CODA Café

Aanwezig zijn? Boek je ticket dan hier of hier!

Over Aaltje van Zweden
Aaltje van Zweden-van Buuren (1963) is schrijver. Samen met dirigent Jaap van Zweden heeft ze vier kinderen. De diagnose autisme van hun zoon Benjamin leidde in 1996 tot de oprichting van Stichting Papageno. Deze stichting verleent steun aan gezinnen met kinderen met autisme. In 2015 opende ze het eerste Papageno Huis; een huis voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met autisme. In 2016 ontving Aaltje van Zweden de prestigieuze Helene de Montigny-prijs voor haar inzet voor mensen met autisme. In 2017 verscheen de bestseller Om wie je bent waarvan de opbrengst naar Stichting Papageno ging.

Bestel het boek hier

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving