Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Vrijwilliger Richard Oostwal haalt bijna 1000,- op voor het Herinneringscentrum

Vrijwilliger Richard Oostwal haalt bijna 1000,- op voor het Herinneringscentrum

Richard Oostwal, vrijwilliger vanaf dag één, is zeer toegewijd. Voor zijn 90ste verjaardag wilde hij geen cadeau maar vroeg hij om een donatie voor het Herinneringscentrum. Met een post op Instagram en een artikel in de krant heeft Richard bijna € 1000,-opgehaald.

"Kent u Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch? Ik ben daar vrijwilliger. Eigenlijk ben ik daar met mijn 90 jaar te oud voor, maar ik kan lopen, ik kan dansen én dus doe ik dat!" Dat zei Richard Oostwal in zijn toespraak van woensdag 19 juli. Met een kleine honderd gasten werd zijn 90ste verjaardag gevierd in het Vierhuis op het terrein van ’s Heeren Loo waar in het verleden Het Apeldoornsche Bosch gevestigd was.

Richard wilde niet alleen geld ophalen voor het Herinneringscentrum maar had nog een andere wens: meer bekendheid genereren voor Het Apeldoornsche Bosch. Met het verjaardagsfilmpje dat op Instagram viraal ging en het artikel in de Stentor is dat ruimschoots gelukt.

Richard Oostwal vertelt bezoekers met hart en ziel over de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch en de ontruiming in 1943. Hij wil zo een bijdrage leveren aan het informeren van jonge bezoekers en wil hen aan het denken zetten over thema's als vrijheid, vrede en vluchten. Omdat hij het Herinneringscentrum zo belangrijk vindt, besloot hij zijn verjaardag in te zetten om meer bekendheid te genereren en geld op te halen. De donatie van Oostwal wordt gebruikt voor te realiseren uitbreiding van het Herinneringscentrum. Het bestuur van Stichting Apeldoornsche Bosch is hem zeer dankbaar.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving