Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Vernieuwde website oorlogsbronnen.nl gelanceerd

Vernieuwde website oorlogsbronnen.nl gelanceerd

Van foto's,objecten en monumenten tot boeken, films en artikelen; oorlogsbronnen.nl vormt het centrale punt waar alle digitale bronnen over de Tweede Wereldoorlog samenkomen. Niet alleen over bekende oorlogsgebeurtenissen, maar ook over de regionale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Op de website staan ruim elf miljoen bronnen uit honderden collecties, vervlochten met historische kennis en achtergronden. Dit maakt het Nederlandse oorlogserfgoed beter vindbaar en bruikbaarder dan ooit, voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsbronnen.nl wordt voortdurend aangevuld met nieuwe bronnen, informatie over gebeurtenissen, personen en plaatsn en artikelen.

De website schenkt bijvoorbeeld ook aandacht aan het kinderdorp Ilaniah.! Hier lees je over kinderdorp Ilaniah waar ruim vierhonderd Roemeens-Joodse kinderen op het terrein van het Apeldoornsche Bosch na de oorlog werden voorbereid op hun vertrek naar Palestina. De semi-permanente tentoonstelling in Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch besteedt eveneens aandacht aan de geschiedenis van deze plek voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ilaniah maakt deel uit van de naoorlogse geschiedenis.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving