Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

De tranen van Apeldoorn: expositie in het teken van Het Apeldoornsche Bosch

De tranen van Apeldoorn: expositie in het teken van Het Apeldoornsche Bosch

Beeldend kunstenaar Bert Loman en keramist Janny van der Veen vragen in het kader van 75 + 1 jaar Bevrijding aandacht voor de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch en willen zo een bijdrage leveren aan het Herinneringscentrum.

Het werk Object van 1300 zwevende stenen verbeeldt de omvangen impact van het aantal mensen dat in 1943 op transport gesteld werd. Van der Veen maakte 130 keramieken vaasjes die, gevuld met bloemen en geplaatst in de vorm van een Davidster, een eerbetoon vormen. De handgemaakte vaasjes zijn, evenals de mens, stuk voor stuk uniek. Het werk van Bert Loman en Janny van der Veen is deze zomer te zien in de Verborgen Tuinen van Bert Loman (van donderdag 5 t/m zondag 8 augustus en van donderdag 12 t/m zondag 15 augustus, van 13.00tot 20.00uur en op afspraak). De entree bedraagt€ 5,- Daarvan komt €1,50 ten goede aan Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch.

www.deverborgentuinenvoorst.nl

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving