Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Schrijvers over vrijheid

Schrijvers over vrijheid

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Maar 4 en 5 mei en de bijbehorende herdenkingen en festiviteiten zien er dit jaar heel anders uit dan we gewend zijn of komen te vervallen. Wie had kunnen denken dat ‘social distancing’ maatgevend zou zijn in de periode dat we de slachtoffers van oorlogen herdenken en onze vrijheid vieren?

De vraag die zich, juist ook in de actuele context, aandient is wat vrijheid eigenlijk is en wat het wel of niet leven in vrijheid eigenlijk betekent. Op het YouTube kanaal van CODA gaat een aantal auteurs op die vraag in. Soms vanuit de context van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, maar evenzo vaak interpreteren zij de betekenis van vrijheid in de huidige context en met de actualiteiten in het achterhoofd.

Op YouTube kun je de video’s bekijken van Ad van Liempt, Peter Brusse, Michel Veering, Jurryt van de Vooren, Marjolein Bax, Martine Letterie, Suzanna Jansen, Willemijn van Dijk, Tim Overdiek, Nanda Roep, Willem Meiners en Mark Blaisse. In de loop van deze week worden de video’s toegevoegd Manon Uphoff en Natascha van Weezel. CODA directeur Carin Reinders opent de reeks met een introductievideo.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving