Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Publicatie van cabaretier en columnist Merijn Scholten over Het Apeldoornsche Bosch

Publicatie van cabaretier en columnist Merijn Scholten over Het Apeldoornsche Bosch

Alles begint met aandacht. Dat is een van de conclusies die cabaretier en columnist Merijn Scholten trekt in Het huis op het kruispunt; een publicatie in de Kakkerlakjesreeks van Uitgeverij Loopvis. Het huis op het kruispunt verschijnt op 21 januari 2022 en verhaalt over de ontruiming van Het Apeldoornsche Bosch.

Cabaretier en columnist Merijn Scholten was in het kader van het Erfgoedfestival Gelderland vorig jaar als artist-in-residence te gast in CODA. Hij liet zich inspireren door de collecties en programmering van CODA en tijdens het Erfgoedfestival Gelderland in oktober 2021 presenteerde hij het werk dat hij maakte na zijn bezoek aan CODA en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Vooral Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch maakte diepe indruk. CODA, Stichting Apeldoornsche Bosch, Erfgoedplatform Apeldoorn, Erfgoedfestival Gelderland, Infocentrum WO2 Nijmegen en het Vrijheidsmuseum in Groesbeek besloten daarom in samenwerking met Uitgeverij Loopvis het verhaal van Scholten uit te geven in de Kakkerlakjesreeks. Noortje Rap verzorgde de illustraties.

Kakkerlakjes zijn geïllustreerde publicaties met korte verhalen, beschouwingen, gedichten of recepten. Groot genoeg om lang van te genieten en klein genoeg om te versturen in de bijgeleverde enveloppe. Het huis op het kruispunt van Merijn Scholten is vanaf 21 januari landelijk verkrijgbaar via de boekhandel, CODA, Infocentrum WO2 en het Vrijheidsmuseum. Het huis op het kruispunt kost € 6,99.

Merijn Scholten
Merijn Scholten is cabaretier, columnist en tekstschrijver. Hij studeerde radio- en televisiejournalistiek, bedrijfskunde en kunstmatige intelligentie. Scholten was te zien in De Partizanen (o.a. bij De Wereld Draait Door) en in de Comedytrain. In de coronaperiode experimenteert hij met minisketches op Instagram.
www.merijnscholten.nl | Insta: @merijn.scholten

Noortje Rap
Noortje Rap is illustrator. In haar werk speelt natuur een grote rol; planten en dieren, maar ook haar eigen natuur. Met fijne, fragiele lijnen en een karakteristieke penseelstreek vertelt ze verhalen. Noortje groeide op in Beekbergen, op nog geen 15 kilometer afstand van Het Apeldoornsche Bosch.
www.noortjerap.nl | Insta: @noortjerap

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving