Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Presentatie rapport over omgang met Joods vastgoed in Apeldoorn

Presentatie rapport over omgang met Joods vastgoed in Apeldoorn

Onlangs is het rapport gepubliceerd dat weergeeft hoe de gemeente Apeldoorn in en kort na de 2e Wereldoorlog omgegaan is met het Joodse vastgoed in de gemeente.

Bij de presentatie van het rapport waren niet alleen Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn, en de onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen aanwezig, maar ook betrokkenen en nabestaanden, al dan niet namens Joodse organisaties, waren uitgenodigd. Zo ook het bestuur van stichting Apeldoornsche Bosch. Het was een bijzondere avond waarop de burgemeester namens het college van B&W nog eens inging op de beschamende en kille wijze waarop het toenmalige gemeentebestuur met haar Joodse inwoners en hun bezittingen is omgegaan. Het rapport laat er geen misverstand over bestaan. Het leverde een bewogen discussie op. De gemeente denkt na over een vorm van compensatie of genoegdoening. Ook daarover werd intensief met elkaar gesproken.

Lees meer op de website van de gemeente Apeldoorn

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving