Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Nieuwbouw Herinneringscentrum definitief

Nieuwbouw Herinneringscentrum definitief

Tijdens de herdenking was er ook heuglijk nieuws. Namens het bestuur maakte voorzitter Johan Kruithof bekend dat de noodzakelijke en gewenste nieuwbouw gerealiseerd kan worden. Dat is vooral gelukt omdat een aantal Apeldoornse ondernemers bereid zijn royaal bij te dragen.

Met de ondernemers zijn tijdens een bijeenkomst op Paleis Het Loo, in aanwezigheid van burgemeester Ton Heerts en de verantwoordelijk wethouder, afspraken gemaakt. Door aan het einde aanwezig te zijn, gaf Prinses Margriet ook op dat moment blijk van haar grote betrokkenheid bij de ontwikkeling van Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch.

Burgemeester Ton Heerts: “Het is mijn wens dat alle Apeldoornse kinderen en jongeren minstens één keer, maar liefst nog vaker, in het Apeldoornsche Bosch komen. Dat ze leren dat elk mensenleven waardevol is. Dat elk mens een uniek verhaal te vertellen heeft. Dat elk mensenleven bescherming verdient. Ook nu”.

Voorzitter Johan Kruithof: “Nieuwbouw dus. Uitbreiding van het Herinneringscentrum op basis van een prachtig ontwerp. Het wordt een aanbouw die het bestaande Herinneringscentrum completeert. Een volwaardig educatief centrum dat naast herdenken en herinneren ook het hier en nu centraal zal stellen. Met voldoende ruimte voor de ontvangst van groepen en schoolklassen. Aandacht voor de gevaren van discriminatie en antisemitisme. Het wordt allemaal mogelijk in het vernieuwde en uitgebreide Herinneringscentrum. We willen graag dat het vernieuwde Herinneringscentrum rond de herdenking in 2025 opent. Uw steun is daarbij onontbeerlijk!”

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving