Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Muzikale tour van de vrijheid

Muzikale tour van de vrijheid

In de aanloop naar 4 en 5 mei slaan vijf muzikanten uit Gelderland een muzikale brug tussen het oorlogsverleden en het heden. Omroep Gelderland zendt de muzikale ontmoetingen vanaf 2 mei uit.


In elke aflevering van de ‘Muzikale tour van de vrijheid’ ontmoet een muzikant iemand met persoonlijke oorlogsherinneringen. Deze ontmoeting leidt tot een muzikale vertolking die de gebeurtenissen van toen verbindt met het leven van de jongere generaties van nu. Voor de eerste aflevering ontmoet zangeres Coosje Smid Ada Terpstra. De tante van Ada, Adèle, werkt in de oorlog als verpleegkundige in Het Apeldoornsche Bosch. Ook zo wordt in de nacht van 21 op 22 januari weggevoerd en keert niet meer terug. Ada neemt Coosje mee in het verhaal van Adèle en vertaalt dat naar een prachtig muzikaal eerbetoon.

Uitzendingen
02-05: Coosje Smid & Ada Terpstra
03-05: Navarone & Bart Janssen
04-05: Laura van Kaam & Adam Versteeg
05-05: Chris Hordijk & Robin Imthorn
06-05: Joe Buck & Josine van Aggelen

De Muzikale Tour van de Vrijheid is van 2 t/m 6 mei iedere avond vanaf 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.

Foto: Ada Terpstra

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving