Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch geopend

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch geopend

Onder grote belangstelling werd zondag 26 januari Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch geopend. Ruim 400 aanwezigen zagen hoe Gerdi Verbeet, voorzitter van Comité 4 en 5 mei, symbolisch de sleutel van het Herinneringscentrum overhandigde aan kinderburgemeester Sibel Özcan.

Tijdens de bijeenkomst spraken Johan Kruithof (voorzitter Stichting Apeldoornsche Bosch), Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA), burgemeester Ton Heerts, Jan Fidder (voorzitter Raad van Bestuur ’s Heeren Loo) en Gerdi Verbeet roerende, strijdbare en hoopvolle woorden. Kinderburgemeester Sibel Özcan verwoordde in haar korte slottoespraak de boodschap van de sprekers treffend en kernachtig: "Het is heel belangrijk dat dit Herinneringscentrum er nu is omdat iedereen moet weten wat hier is gebeurd en we dit niet mogen vergeten." Het programma werd muzikaal omlijst door de Veluwse Cantorij.

Na de plechtigheid bezochten de aanwezigen groepsgewijs het Herinneringscentrum. Gidsen van het Apeldoorns Gidsencollectief verzorgden rondleidingen over het terrein. Ook waren er presentaties en optredens van MOCA, het Kameroperahuis, van studenten van ArtEZ, HKU en CODARTS en van leerlingen van ROC Aventus en de KSG.

Het Herinneringscentrum is op woensdag en zondag open van 10.00 tot 16.30 uur. Groepsbezoeken op afspraak.

terug naar overzicht

Draai je telefoon
voor de beste beleving