Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Herdenking Het Apeldoornsche Bosch - 21 januari '21 / 8 Sjevat 5781

Herdenking Het Apeldoornsche Bosch - 21 januari '21 / 8 Sjevat 5781

De herdenking op 21 januari aanstaande kan vanwege de coronamaatregelen niet plaatshebben met een ontmoeting en genodigden, maar wordt noodgedwongen op een andere manier georganiseerd en aangeboden.

In januari 2020 hadden we de gebruikelijke herdenking in het Prinsenpark en een week later openden we onder grote belangstelling Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Deze indrukwekkende opening werd snel opgevolgd door een stroom van honderden bezoekers en tientallen schoolklassen die zich aangemeld hadden voor het educatieprogramma. Maar in maart van dat jaar stopte alles abrupt vanwege de pandemie. Ook het educatieprogramma kwam, mede vanwege de eerste schoolsluiting, stil te liggen. Pas in juni konden we, conform de landelijke en regionale richtlijnen en regels, openen voor bezoek op afspraak om in het najaar vanwege het groeiend aantal besmetting weer te moeten sluiten. Op de achtergrond en wellicht wat minder zichtbaar wordt er niettemin hard gewerkt aan verdere digitalisering, nieuwe projecten en activiteiten want we hopen uiteraard op betere tijden!

Het comité Herdenking Apeldoornsche Bosch organiseert in 2021 een herdenking zonder genodigden, mede omdat de coronamaatregelen groepsvorming, evenementen en samenkomsten beperken of verbieden. De herdenking krijgt dit jaar vorm in een film waaraan scholen, zorginstellingen, burgemeester Ton Heerts en Opperrabijn Jakobs een bijdrage leveren. De film registreert de kranslegging op 21 januari aanstaande en is een dag later, onder meer via deze website, online te bekijken.

Ondanks de vele beperkingen willen we zo op een waardige manier stilstaan bij de slachtoffers van Het Apeldoornsche Bosch en het Paedagogium Achisomog. We herdenken de 1278 slachtoffers 1278 keer, zij ‘die ons zo bitter, bitter zijn ontnomen’.

 

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving