Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Herdenking - 23 januari 2023

Herdenking - 23 januari 2023

In 2023 is het tachtig jaar geleden dat Het Apeldoornsche Bosch in de nacht van 21 op 22 januari 1943 op brute wijze ontruimd werd en patiënten en medewerkers gedeporteerd werden naar Auschwitz. Nog altijd worden nieuwe namen toegevoegd aan de slachtofferlijst. De herdenking staat gepland op 23 januari 2023.

Tot op de dag van vandaag wordt onderzoek gedaan naar de namen van de slachtoffers. Actuele tussentijdse bevindingen duiden op bijna 1600 slachtoffers; 1600 keer een naam, een leven, een mens.

Omdat de ontruiming in 2023 tachtig jaar geleden is, worden op 23 januari 2023 van 10.00 tot 12.00 uur alle namen voorgelezen in Het Vierhuis op het voormalig terrein van Het Apeldoornsche Bosch. Leerlingen van scholen, nabestaanden en inwoners van Apeldoorn wordt gevraagd een aantal namen voor te lezen. Wilt u ook een aantal namen voorlezen? Dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar info@apeldoornschebosch.nl. Mocht u een aantal specifieke namen willen voorlezen, geef dat dan aan in uw bericht. Wij proberen daar dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het maken van deindeling. Rond 20 december ontvangt u bericht met meer informatie en de indeling. Daarnaast nodigen wij u uit om ‘s middags aanwezig te zijn bij de herdenking die zal plaatshebben op maandag 23 januari om 13.30 uur in CSO De Prinsenhof aan de Mr. Van Hasseltlaan 57 te Apeldoorn.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving