Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Extra wandeling van Apeldoorns Gidsen Collectief op 29 januari

Extra wandeling van Apeldoorns Gidsen Collectief op 29 januari

De wandeling over het voormalig terrein van Het Apeldoornsche Bosch, tegenwoordig ’s Heeren Loo, wordt vanwege grote belangstelling op zondag 29 januari herhaald.

De Joods-psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch was van 1909 tot 1943 gevestigd op het terrein van het huidige ’s Heeren Loo aan de Zutphensestraat in Apeldoorn. In de nacht van 21 op 22 januari 1943 werd de instelling door de nazi's op brute wijze ontruimd. Patiënten en een groot deel van het personeel werden rechtstreeks gedeporteerd naar Auschwitz. Niemand keerde terug.

De slachtoffers van de ontruiming worden elk jaar in januari herdacht. Het Apeldoorns Gidsen Collectief hield voorafgaand aan de herdenking op 22 januari een wandeling over het terrein waarbij de gidsen deelnemers rondleidden langs de bebouwing uit verschillende tijden. Vanwege het succes van deze wandeling - vijf gidsen leidden meer dan driehonderd mensen rond - wordt de wandeling op zondag 29 januari opnieuw aangeboden.

Normaliter bedragen de kosten voor deelname aan de wandelingen van het Apeldoorns Gidsen Collectief € 5,- (volwassenen) en € 2,- (kinderen van 6 t/m 12 jaar). Op zondag 29 januari wordt dit tarief niet gehanteerd maar wordt een contante bijdrage zeer op prijs gesteld. De opbrengsten worden gedoneerd aan de Stichting Apeldoornsche Bosch.

Wandeling zondag 29 januari - praktisch
Startpunt: Voor brasserie De Zon, Regenboogbrink 20, 7325 BA Apeldoorn, gelegen op het terrein (ingang aan de Groene Voorwaarts)
Aanvang: 14.00 uur
Duur: ca. 1,5 uur
Kosten: vrijwillige, contante bijdrage
Meer informatie: www.apeldoornsgidsencollectief.nl en 06-39380517

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving