Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Audiotour ‘Beladen geschiedenis’ nu ook beschikbaar in het Engels in de Apeldoorn Stories-app!

Audiotour ‘Beladen geschiedenis’ nu ook beschikbaar in het Engels in de Apeldoorn Stories-app!

Met het project 'Beladen geschiedenis maken CODA en Stichting Apeldoornsche Bosch de zwarte bladzijden uit de periode 1940-1945 en de daaraan verbonden plekken in en om Apeldoorn zichtbaar. De audiotour die ontwikkeld is in samenwerking met Apeldoorn Partners is nu ook in het Engels beschikbaar.

Met het project 'Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant’ maakt CODA in samenwerking met Stichting Apeldoornsche Bosch de zwarte bladzijden uit de periode 1940-1945 en de daaraan verbonden plekken in en om Apeldoorn zichtbaar. Sinds april 2023 is op de website www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl meer te lezen over dit stuk geschiedenis dat nooit veel aandacht heeft gehad. Een aantal van die plekken is terug te vinden in het routeboekje waarin eenwandeling opgenomen is die langs die beladen locaties in Apeldoorn voert. De website en het routeboekje zijn vanaf de start al in het Nederlands en Engels beschikbaar. De bijbehorende audiotour die ontwikkeld werd in samenwerking met Apeldoorn Partners is nu ook gratis in het Engels te downloaden in de ApeldoornStories-app.


Wandeling langs de beladen geschiedenis van Apeldoorn

Zowel op de website www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl als in het routeboekje en de audiotour worden verschillende beladen locaties uitgelicht. De audiotour vertelt het verhaal van Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn geen heldenverhalen, maar veelal pijnlijke en beschamende verhalen. Je hoort over misdadige bestuurders, aarzelende meelopers en twijfelende toeschouwers en je ontdekt dat de oorlog geen tijd was van enkel goed of fout, maar een periode vol moeilijke keuzes en grijze gebieden.


Download de audiotour gratis in de Apeldoorn Stories-app

De audiotour is zowel in het Nederlands als Engels gratis te downloaden in de ApeldoornStories-app in Google Play en de App Store. In deze app kun je bij ‘Meer’ je taal instellen. Heb je de taalinstellingen op je telefoon al in het Engels staan, dan krijg je automatisch de Engelse versie aangeboden. Het routeboekje (in het Nederlands en Engels) is gratis verkrijgbaar bij Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch en bij CODA, waar de wandeling begint.


Over hetproject Beladen geschiedenis

‘Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant’ maakt deel uit van een groter geheel van Apeldoornse websites die gaan over of te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Naast www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl zijn ook www.apeldoornschebosch.nl, www.apeldoornendeoorlog.nl en www.gedenkstenen-apeldoorn.nl onderdeel van deze serie.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving