Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Audiotour Apeldoornsche Bosch gratis in 3 talen beschikbaar in de Apeldoorn Stories-app

Audiotour Apeldoornsche Bosch gratis in 3 talen beschikbaar in de Apeldoorn Stories-app

De audiotour Het Apeldoornsche Bosch is nu gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits via de Apeldoorn Stories-app. In deze app zijn ook andere historische wandelroutes door Apeldoorn opgenomen. De audiotours zijn ontwikkeld in samenwerking met Apeldoorn Partners en Bureau Max.

Met de toevoeging van de Apeldoornsche Bosch-audiotour zijn alle Apeldoornse audiotours die betrekking hebben op de oorlogsjaren op één platform te vinden. In deze app zijn namelijk ook de audiotours Beladen geschiedenis, de Canadian Walk en de Victory Walk opgenomen. De Apeldoorn Stories-app is gratis te downloaden via Google Play en in de App store en de audiotour Het Apeldoornsche Bosch is zowel in het Nederlands als in het Duits en Engels gratis te downloaden in de Apeldoorn Stories-app in Google Play en de App Store. In deze app kun je bij ‘Meer’ je taal instellen. Heb je de taalinstellingen op je telefoon al in het Engels staan, dan krijg je automatisch de Engelse versie aangeboden. De wandeling kan zowel vanaf Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch aan de Fuldauerlaan als vanaf Brasserie De Zon aan de Regenboogbrink gestart worden.


Beladen geschiedenis

Met het project Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant maakt CODA in samenwerking met Stichting Apeldoornsche Bosch de zwarte bladzijden uit de periode 1940-1945 en de daaraan verbonden plekken in en om Apeldoorn zichtbaar, onder andere met de website www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl. Een aantal plekken is ook terug te vinden in het routeboekje waarin een wandeling opgenomen is die langs die beladen locaties in Apeldoorn voert. De website en het routeboekje zijn in het Nederlands en Engels beschikbaar. Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant maakt deel uit van een groter geheel van Apeldoornse websites die gaan over of te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Naast www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl zijn ook www.apeldoornschebosch.nl, www.apeldoornendeoorlog.nl en www.gedenkstenen-apeldoorn.nl onderdeel van deze reeks. Het routeboekje is gratis verkrijgbaar bij Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch en bij CODA, waar de wandeling Beladen geschiedenis begint.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving