Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

nieuws

Simon Spee

Simon Spee
Haarlem, 21 september 1924 - Auschwitz, 25 januari 1943

In juni 1942 krijgt de politie van Apeldoorn opnieuw een melding. Simon is weer uit de inrichting weggelopen. Hij wordt omschreven als 1 meter 73 lang, kort blond haar met een lichter gekleurde haarlok, blauwe ogen, een smal gezicht en een slank postuur. Hij heeft een litteken dat door een van zijn wenkbrauwen heen loopt en draagt een donker gestreept colbertkostuum. Hierbij maakt de politie duidelijk dat het geen ‘gestichtskleding’ betreft. Tenslotte draagt hij een blauw alpinomutsje.

Hoewel in het dagrapport staat dat Simon geen fiets bij zich had toen hij verdween, wordt hij dezelfde ochtend gearresteerd met de vermelding ‘in arrest gesteld wegens rijwiel diefstal’. Het is onbekend of Simon ten onrechte beschuldigd is of anderen hem hebben aangewezen of dat hij op heterdaad betrapt is. Na enkele uren ingesloten te hebben gezeten, haalt een medewerker van Het Apeldoornsche Bosch hem op.

U leest hier het hele verhaal

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving