Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

In de regio

Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers, zowel militairen als burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten in bijvoorbeeld voormalig Nederlands-Indië of tijdens internationale(vredes-)missies.

Herdenkings- en educatiecentrum
Aan de rand van het ereveld en bij de naastgelegen Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen staat het herdenkings- en educatiecentrum. Hier maak je kennis met zes nabestaanden van oorlogsslachtoffers en ontdek je de verhalen van een dochter, kleinzoon, moeder, zus en nicht. Zij vertellen over hun verloren dierbare en zijn of haar leven. Luister ook naar de veteranen die vertellen over hun ervaringen in oorlogsgebied. Deze verhalen geven niet alleen een persoonlijke inkijk, maar brengen ook de vele internationale (vredes)missies in beeld die tot op de dag van vandaag ondernomen worden.

De tentoonstelling is geopend van 10.00 tot 16.00 uur (woensdag t/m zondag). Een tijdsslot reserveren kan op tickets.ogs.nl.

Veteranenbegraafplaats
Op Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen liggen veteranen begraven die zich bij leven hebben ingezet voor vrede en veiligheid binnen en buiten Nederland. Zij overleefden de missies en hebben als laatste wens om met andere veteranen begraven te worden.

Wandelen over het ereveld
Wandel van eind maart t/m eind oktober elke zondag met een van onze gidsen langs de graven. De rondleiding begint om 11 uur en start bij de ingang van het ereveld. Wandelen op eigen gelegenheid kan ook. In het entreegebouw ligt de speciale Jeugdroute voor gezinnen met kinderen.

Digitale begraafplaats
Download de app ‘Digitale begraafplaats’ om verhalen van slachtoffers en informatie over de monumenten op uw telefoon te bekijken.

Herdenkingen op het Ereveld
Elk jaar op 4 mei heeft een bijzondere herdenking plaats. Iedereen is van harte welkom de herdenking bij te wonen.

terug naar overzicht

Steun ons!

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vertelt het verhaal van en over mensen. Met een naam, een gezicht en uit een gezin. Die verhalen willen we blijven vertellen. Nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Draai je telefoon
voor de beste beleving